Loesjezaakjes_koudkunstje.jpg

Koud Kunstje – Koen de Jong

Muesli Terrorist is net opgewarmd van haar kerstduik. En voor alle bikkels die van plan zijn binnenkort de nieuwjaarsduik te doen: goed bezig!

Jezelf regelmatig blootstellen aan kou heeft namelijk bewezen effect op je immuunsysteem. Koen de Jong schreef er een boek over, om precies te zijn over de wereldberoemde ‘Iceman’ en zijn methode. Je hebt hem vast weleens gezien op tv, tijdens een recordpoging  ‘onder het ijs zwemmen’. Maar Wim Hof, zoals zijn ware naam luidt, is zoveel meer dan dat. Wanneer je je verdiept in deze heerschap zul je zien wat een bevlogen persoonlijkheid hij is. Een kundig iemand die door heel veel ervaren en experimenteren wonderbaarlijke dingen teweeg kan brengen in zijn eigen lichaam. En dit krijgt hij voor elkaar door slechts 3 ingrediënten: ademhalingsoefeningen, koudetraining en inzet.

En denk nu niet dat alleen híj zijn eigen lichaam beter onder controle heeft door deze oefeningen. Experimenten hebben uitgewezen dat (vrijwel) iedereen deze methode kan leren. Alleen al iedere dag na je normale douche even koud afdouchen heeft al positieve effecten op je doorbloeding, je vetverbranding, immuunsysteem en noem maar op.

Super interessant! Wil je meer weten over de methode of zelfs een keer een workshop bijwonen om de ins and outs te leren kennen? Check dan de website van Wim Hof of lees het boek van Koen de Jong.


Leave a Reply

Your email address will not be published.