Loesjezaakjes_Portfolio_Daelmans_autobelettering1-1280x800.jpg

Met een knipoog naar de oprichter van stichting Isaak & de Schittering maakte ik het ontwerp voor een Fiat Panda die de hele zijkant van de auto voorziet van een vloeiende blauwe lijn met dansende lichtstralen een diamant en veer die dit licht naar de aarde brengen. Een ontwerp met meerdere lagen, die voor de klant belangrijk zijn. Als je van dichtbij kijkt, zie je een verborgen laag in het design.


Loesjezaakjes_Portfolio_outdoor_belettering_01-1280x800.jpg

Een glazen schutting: niet erg handig als je wat meer privacy op je dakterras wilt hebben. Outdoor vinyl bestickering bood hierin de oplossing. Voorzien van ‘metaal’ look, passend bij het monumentale pand, geeft het ook nog eens meer sfeer op dit dakterras.


Loesjezaakjes_Portfolio_EelkeBosman_01-1280x800.jpg

Eelke Bosman is gespreksleider, moderator en dagvoorzitter tijdens congressen en heisessies. Zij wou een zeer persoonlijk logo, dat past bij haar personal branding. Omdat het haar opviel dat zij vooral in nautische metaforen denkt wou zij graag een boot als beeldmerk. Verschillende vaartuigen passeerden de revue. Toch haalden ze het niet bij het beeld dat Eelke heeft van de boot van haar opa en oma.
Voorzien van een duidelijke, maar vriendelijke typografie en sprekende kleuren, zijn we samen tot een zeer persoonlijk logo gekomen.


Loesjezaakjes_portfolio_selins_handlettering_01-1280x800.jpg

In handlettering komen grafisch ontwerp, typografie en illustratie bij elkaar. Voor Selin’s Sweets, ambachtelijke delicatessenwinkel, maakte ik een nieuw ontwerp én uitwerking voor hun reclamebord. Zo springen hun specialiteiten extra in het oog voor bezoekers van het winkelcentrum. Nu hebben zij naast een mooie winkel met heerlijke snoeperijen en hartige hapjes, ook een lekker uithangbord!


Loesjezaakjes_Portfolio_verhuiskaart_zeeland_01-1280x800.jpg

Deze kaart vertelt over de verhuizing van Burgh-Haamstede, met haar geliefde rood witte baken, naar het New Orleans gebouw in Rotterdam. Het echtpaar wou graag de vuurtoren toch nog een prominente plek geven op de kaart, omdat er veel belangrijke familieherinneringen zijn aan Zeeland, Burgh-Haamstede en haar vuurtoren.


Loesjezaakjes_Portfolio_Edo_01-1280x800.jpg

Voor deze premium sushi rijst kozen we de vroegere naam van Tokyo; Edo. Een witte 10 kilo zak met vensters in de achterzijde om de rijst te kunnen zien en op de voorkant het uitzicht op Mount Fuji. Eersterangs sushi rijst met een topuitzicht!


Loesjezaakjes_Portfolio_tassie-1280x800.jpg

Voor de tassie. wandeling voor Rotterdam Centrum heb ik gebrainstormd met het tassie.team voor extra ideeën voor hun wandeling. Daarnaast heb ik de wandelkaarten geredigeerd zodat zij in correct Nederlands, met soms een Rotterdamse kwinkslag, de wandeling echt een 010 tintje konden geven.


Loesjezaakjes_portfolio_verhuiskaartJaney_03-1280x800.jpg

Een goede vriendin van mij verhuisde terug naar haar geboortestad en had als wens haar liefde voor de oldschool tattoo en zeemansstijl toe te voegen aan de kaart. Dit kwam ook naar voren in de tekst die zij mij zelf aanleverde.
Binnenin heb ik nog een klein gedichtje toegevoegd dat ook verwijst naar haar nieuwe avontuur in de, voor haar, oude bekende woonplaats.


Loesjezaakjes_Portfolio_illustratie-1280x800.jpg

Of het nu met potlood, krijt, mixed media, verf of een digitaal programma is: illustreren is mijn vak én hobby. Pixel based of vector: ik zoek en vind een mooie manier om een beeldmerk te illustreren of een afbeelding voor in een boek. Door steeds weer een ander materiaal te gebruiken verleg ik mijn grenzen en kan ik voor elke klant en elk doeleinde een passende illustratie maken.